Direct naar de inhoud

Een stadskok voor Brussel!

donderdag 12 januari 2012

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft beslist om in 2012 de schijnwerpers te richten op de gastronomie, in de vorm van een themajaar onder de naam Brusselicious. "Schitterend idee" zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V), “maar het mag geen eenmalig en vrijblijvend project worden.” Ze pleit daarom voor de aanstelling van een Brusselse stadskok.

 

De grote ambitie is Brussel in de kijker te plaatsen als de bestemming bij uitstek voor fijnproevers en om zijn imago van kwaliteit en creativiteit te onderbouwen. Bianca Debaets ziet hierin een opdracht voor een stadskok, ook na afloop van het jaar van de gastronomie.

 

Brussel kent een rijke culinaire traditie. Naast tal van gastronomische restaurants en exotische eethuizen zijn er ook vele streekproducten. Denken we maar aan Brusselse wafels, bloedworst (bloempanch), geuze, Brusselse kaas (ettekees), stoemp enz.

 

Een culinaire traditie die we moeten koesteren. Maar onze aandacht moet niet alleen uitgaan naar het verleden, maar evenzeer naar de toekomst. In Brussel staat een jonge garde koks, banketbakkers, chocolatiers klaar om de wissel te maken met de huidige generatie.” Een stadskok moet waken over het culinair erfgoed, maar ook nieuwe trends mee helpen ontwikkelen en startende ondernemers ondersteunen.” De stadskok zou tevens een belangrijke rol kunnen spelen bij gezonde voeding in onze Brusselse scholen en bedrijven.

 

"Ook voor de nationale en internationale uitstraling van Brussel zou het goed zijn een “stadskok” aan te stellen" aldus Debaets. "Brussel is bij vele toeristen geliefd om zijn Bourgondische levensstijl. Deze troeven uitspelen zou de economie en meer bepaald de horecasector ten goede komen."
 

Labels: Bianca Debaets Brussels

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be