Direct naar de inhoud

Europees Parlement wil zwarte lijst illegale on-line kansspelen

dinsdag 15 november 2011

Het Europees Parlement wil illegale aanbieders van on-line kansspelen aanpakken. Er moet een zwarte lijst komen van niet erkende agentschappen die lotterijspelen, gokspelen, casino's enz. via het web aanbieden. Banken en credit card maatschappijen moeten transacties tussen hun klanten en ongeautoriseerde aanbieders kunnen blokkeren.

 

Europarlementslid Ivo Belet (CD&V) vindt het hoog tijd om illegale on-line kansspelen een halt toe te roepen: "Europa is de grootste markt ter wereld voor on-line kansspelen en gokkantoren en deze markt groeit nog jaarlijks. Voor niet-koosjere agentschappen is het internet ideaal om consumenten geld af te troggelen. Omdat de individuele lidstaten vaak machteloos staan, vinden we het tijd voor een Europese aanpak. Het gaat hier om de bescherming van de Europese consumenten en hun portefeuille."

 

Het Europees Parlement vraagt verder ook dat lidstaten geen gokdiensten of kansspelen toelaten die in strijd zijn met de wetgeving in een andere Europese lidstaat.

 

In 2011 waren on-line kansspelen in de EU goed voor 12 miljard euro.

Labels: Ivo Belet Europees

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be