Direct naar de inhoud

Kris Peeters juicht fusiegesprekken tussen de groenteveilingen in Sint Katelijne Waver en Zellik toe

vrijdag 13 januari 2012

De Raden van Bestuur van de Mechelse Veilingen uit Sint Katelijne Waver en de Veiling Coobra uit Zellik hebben gisterenavond een intentieverklaring ondertekend, waarin ze zich engageren om gesprekken op te starten om op korte termijn over te gaan tot een fusie van de beide organisaties.

Ik ben verheugd dat er fusiegesprekken opgestart worden tussen de groenteveilingen in Sint Katelijne Waver en Zellik. Het samenbrengen van het aanbod aan groenten moet de positie van onze telers en coöperaties versterken op de binnen- en buitenlandse markt", aldus Vlaams minister-president Kris Peeters.

Samen met de overheid kent de Vlaamse tuinbouw sinds lang een traditie van het concentreren van het aanbod. 85 à 90% van het aanbod van de Vlaamse groenten worden vandaag afgezet via de veilingen. Dit is de grootste graad van concentratie binnen Europa. Het samenbrengen van het aanbod versterkt de positie van de veilingen en hun telers-coöperanten binnen de afzetketen.

Met de nakende fusie tussen de Mechelse Veilingen en Veiling Coobra wordt een verdere stap gezet in deze evolutie.

De tuinbouwsector heeft het voorbije jaar mede als gevolg van de EHEC-crisis een zeer moeilijk jaar achter de rug. Een versterkte samenwerking moet het mogelijk maken om beter gewapend de uitdagingen van morgen aan te gaan”, besluit Vlaams minister-president Kris Peeters.

 

Labels: Kris Peeters Platteland Vlaams

Reacties (1)

Frank Van Calster Zaterdag 14 januari 2012, 21:11 Meld misbruik

Vele konijnen hebben de konijnen ziekte.
De vos, kan die allemaal op eten.
Maar als de vossen jacht door gaat.
Zal u meer zieken konijnen tegen komen.
Omdat zieke konijnen makkelijker te vangen zijn door de vos.

De jacht op de vos moet verboden blijven.
Er zijn er al zo weinig van.

Dank u wel
Frank Van Calster
Departement Enforcement Europa
http://departement-organization.law.officelive.com

Opties commentaarweergave

Kies uw favoriete manier om commentaren weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be