Direct naar de inhoud

Strengere wet-Lanjri op gezinshereniging werkt

woensdag 11 januari 2012

CD&V-volksvertegenwoordiger Nahima Lanjri is best tevreden over de eerste resultaten van de strengere wetgeving op de gezinshereniging, een initiatief van haar dat de steun kreeg van verschillende partijen. “Onze aanpak heeft geloond. Ik ben ervan overtuigd dat we nog stappen vooruit kunnen zetten en een streng maar humaan migratiebeleid kunnen voeren.”

 

Uit cijfers van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) blijkt volgens de krant De Standaard dat er nu al elke maand honderden migranten minder België binnenkomen. Vooral de nieuwe financiële criteria spelen daarbij een rol.

Nahima Lanjri: “Bij de aankondiging van ons akkoord, in februari vorig jaar, heb ik hier uitdrukkelijk naar verwezen als één van de belangrijkste criteria: Wie een gezinslid wil laten overkomen moet bewijzen over toereikende en regelmatige inkomsten te beschikken, waarvoor een richtbedrag geldt van 120 % het bedrag van een leefloon. Hiermee wordt alleszins vermeden dat gezinsherenigers en hun familieleden in de armoede terechtkomen.”

 

lees ook de reactie Van mevr. Lanjri op de uitspraken in het radioprogramma Peeters & Pichal : klik hier

Labels: Nahima Lanjri Migratie en Integratie Federaal

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be