Direct naar de inhoud

Vlaams regeerakkoord 2009: Een daadkrachtig Vlaanderen in beslissende tijden

vrijdag 10 juli 2009

De beslissingen die de Vlaamse Regering nu moet nemen, zijn cruciaal voor de toekomst van iedereen die in Vlaanderen leeft, woont, werkt. Deze keuzes weloverwogen maar kordaat maken en resoluut uitvoeren in de huidige bijzonder complexe omstandigheden vereist een stabiele, daadkrachtige regering, waarin alle partijen loyaal en ten volle hun verantwoordelijkheid opnemen gedurende de volle vijf jaar van de legislatuur.

De Vlaamse Regering wil en moet in de huidige moeilijke economische en budgettaire omstandigheden beslissingen nemen die niet alleen waardevol en weldoordacht, maar ook haalbaar – d.w.z. betaalbaar en uitvoerbaar – zijn.

We willen daarbij verder inzetten op de methode van het participatief beleid met een grote betrokkenheid van het middenveld. Participatief beleid moet een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van een innovatief, sociaal en open Vlaanderen. Maar er rust ook een belangrijke verantwoordelijkheid bij elke Vlaming en bij de sociale partners en de middenveldorganisaties. Zij kunnen mee de Vlaamse samenleving, de bevolking en het bedrijfsleven op weg zetten naar een welvarende toekomst, ook en vooral in het kantelmoment van deze economische crisis.

De toekomstvisie voor Vlaanderen bestaat. De langetermijndoelstellingen werden samen bepaald in het Pact 2020. De doorbraken van Vlaanderen in Actie concretiseren het beleid dat Vlaanderen zal toelaten zijn ambitieuze doelstellingen te realiseren. Het is nu tijd voor daadkracht en actie in Vlaanderen.

Labels: Kris Peeters Jo Vandeurzen Hilde Crevits Joke Schauvliege Marianne Thyssen Vlaams

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be