bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
30 juni 2017
Bewegen zorgt voor meer energie, minder stress en je slaapt er beter van. Vandaar ook het succes van het project ‘Bewegen op Verwijzing’. Bij dit project worden mensen met een inactieve levensstijl en een verhoogd gezondheidsrisico door hun huisarts doorverwezen naar een bewegingscoach. Het zet mensen op een laagdrempelige manier aan om meer te bewegen. Jo Vandeurzen breidt het project nu uit naar heel wat extra steden en gemeenten.

Jo Vandeurzen: “In totaal loopt ‘Bewegen op Verwijzing’ al in 83 gemeenten in Vlaanderen. 90% van de deelnemers reageert tevreden op de begeleiding: ze hebben meer energie, maar minder stress, roken en snoepen minder, en hebben een betere nachtrust. De drempel wordt zo laag mogelijk gehouden. Het beweegplan sluit maximaal aan op de interesses en mogelijkheden van de persoon in kwestie.”
Meer weten over Bewegen op Verwijzing?
De afgelopen week was er heel wat te doen in de media over incidenten waarbij geweld tegen de politie werd gebruikt. Koen Geens blijft niet bij de pakken zitten en verzekerde gisteren in de Kamer dan ook dat er zerotolerantie komt voor elk feit van geweld tegen politiemensen waar ook maar een minimum aan bewijs over gevonden is. Binnenkort vertrekt die richtlijn naar de parketten.

Koen Geens: “Op dit moment komt het tot vervolging in zowat de helft van de gevallen, wat al beduidend meer is dan voor andere aangiftes. Eenzelfde systeem van zerotolerantie is trouwens op komst voor geweld tegen zorg- en hulpverleners.”
Lees meer
Hogeschool- en universiteitsstudenten die niet akkoord gaan met hun examenresultaten, kunnen deze altijd aanvechten. Uit cijfers blijkt nu dat in het hoger onderwijs minder studenten hun resultaten betwisten. Bij de studenten die dat wel deden, ging het in bijna twee op de drie gevallen om dossiers over leerkrediet. Studenten konden omwille van overmacht, bijvoorbeeld door ziekte, hun examenkansen niet volledig benutten, en verloren zo een deel van hun leerkrediet. Dat complexe leerkrediet pakt Hilde Crevits nu aan.
Lees meer
In de media
Wouter Beke
Vrijdag 30 juni De Afspraak op Vrijdag (Canvas)
Koen Geens
Zaterdag 1 juli Gazet van Antwerpen
“De politie mag de woning van mensen zonder papieren niet dag en nacht binnenvallen zonder huiszoekingsbevel. Doet men dit wel, dan schendt men de grondwet”, zegt Nahima Lanjri. In september vorig jaar al bracht zij deze praktijken van de politie aan het licht. En vandaag krijgt ze gelijk. De regering lijst nu de voorwaarden op voor zo’n inval van de politie. Zo zal de politie in de toekomst de woning van mensen zonder papieren enkel kunnen betreden mits bevel van de onderzoeksrechter. Dankzij het nieuwe wetsontwerp van Koen Geens worden alle regels duidelijk en kan de discussie afgesloten worden.

Nahima Lanjri: “We staan voor een effectief en efficiënt terugkeerbeleid, want dat is het sluitstuk van elk asielbeleid. Maar dat moet wel gebeuren mét respect voor de fundamentele rechtstregels. Bovendien wordt er in eerste instantie ingezet op vrijwillige en begeleide terugkeer. Wie echter niet meewerkt, kan een meer dringende aanpak verwachten.”
Lees meer
Kris Peeters maakte gisteren tijdens Villa Politica duidelijk dat de federale regeringspartijen snel een akkoord moeten sluiten over Arco. “Ik begrijp dat het geduld van de coöperanten op is, dat van mij heeft ook zijn grenzen. We moeten de engagementen van deze regering naleven en het regeerakkoord uitvoeren. Één ding is duidelijk: willen we een oplossing tijdens deze legislatuur, dan moet er snel gehandeld worden. Het is nu het momentum om een doorbraak te regelen.”
Lees meer
Wouter Beke legde deze week zijn ziel op tafel in de rubriek ‘Tussen Hemel en Hel’ van Humo. Je leest er heel wat opvallende bekentenissen: wie z’n favoriete onenightstand is, of hij ooit gerookt heeft, en wat hij allemaal leerde van zijn grootmoeder.
Lees het volledige interview
We wensen jullie een fijne zomervakantie toe! Volg zeker onze Facebookpagina en geniet de hele zomer lang van boeiende verhalen en leuke tips van onze politici.

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be