bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
7 juli 2017
De regering kreeg deze week van de vakbonden het groot rapport. Maar iedereen krijgt graag de juiste cijfers op zijn rapport. Ook wij. Daarom zetten we even de puntjes op de i. Want waar zorgden we al allemaal voor? Extra jobs, werkbaar en wendbaar werk, efficiëntere en meer rechtvaardige belastingen, pensioenen die betaalbaar blijven, en meer koopkracht. Het is met zo’n rapport dat wij durven thuiskomen.
Jo Vandeurzen heeft vandaag het startschot gegeven voor de hervorming van de eerstelijnszorg in Vlaanderen. Eerstelijnszorg is de zorg in je buurt die direct toegankelijk is. Denk maar aan huisartsen, woonzorgcentra en verpleegkundigen. Om die zorg te verbeteren, spoort Vandeurzen de lokale besturen, zorg- en welzijnsvoorzieningen, en hulp- en zorgverleners aan om gezamenlijk eerstelijnszones op te zetten met telkens ongeveer 100.000 inwoners per zone. Daardoor kunnen de personen met chronische zorgnood centraal blijven staan en de zorgen krijgen die ze nodig hebben.
Lees meer
In de media
Wouter Beke
Zaterdag 8 juli De Morgen
Kris Peeters
Zaterdag 8 juli Gazet van Antwerpen
Klimmen in de bomen en kampen maken in de vrije natuur? Voor avontuurlijke kinderen de ideale bezigheid deze zomer. En waar kunnen ze daarvoor terecht? Bij de speelzones of speelbossen.

Joke Schauvliege wil zoveel mogelijk van die zones in de natuur. Daarom zijn er nu naast de 663 permanente speelzones die het hele jaar toegankelijk zijn, 126 zomerspeelzones beschikbaar in juli en augustus. Zo zijn er in Vlaanderen in totaal ruim 7.000 voetbalvelden speeloppervlakte waar kinderen zich kunnen uitleven.

Joke Schauvliege: “De speelzones moeten de kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte geven om volop van de natuur te kunnen genieten, zonder al te veel regels.”
Ontdek alle speelzones in Vlaanderen
Kris Peeters legt deze maand negen voorstellen op de regeringstafel om extra jobs te creëren. Die gaan onder meer over: een apart regime voor de e-commerce, de proefperiode voor beginnende werknemers, de strijd tegen burn-outs, de tewerkstelling van jongeren, de verdere uitvoering van de taxshift, mystery calls, overuren in de horeca, duaal leren en de strijd tegen sociale dumping.

Kris Peeters: “Het is een pakket met voorstellen dat een boost kan geven aan de jobcreatie en het evenwicht houdt tussen de belangen van werkgevers en werknemers. Behalve het aantal jobs is ook de kwaliteit van de arbeid en de strijd tegen armoede belangrijk.”
Afgelopen woensdag legde Orry Van de Wauwer de eed af als Vlaams parlementslid. Hij vervangt in het Vlaams parlement Caroline Bastiaens die zich volledig zal toeleggen op haar job als schepen in Antwerpen. We wensen Orry alvast heel veel succes!

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be