bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
14 juli 2017
“Ondernemen houdt risico’s in. Wie faalt, heeft niet noodzakelijk slecht bestuurd”, zegt Koen Geens. Daarom zorgt hij ervoor dat ondernemers die in moeilijkheden geraken met hun bedrijf, meer kansen op overleven of een doorstart krijgen. Zo wordt het minnelijk afbetalingsplan aantrekkelijker gemaakt, doordat een schuldeiser de ontvangen bedragen niet meer hoeft terug te betalen aan de curator als een bedrijf in moeilijkheden alsnog failliet gaat.

Een andere nieuwigheid is dat een ondernemer die in een faillissementsprocedure zit, al een nieuwe activiteit mag opstarten voor de zaak is afgerond. Het geld dat hij of zij daarmee verdient, hoeft niet meer afgestaan te worden aan de curator. Bovendien kunnen ook de beoefenaars van vrije beroepen, zoals artsen en architecten, die failliet gaan een beroep doen op de bijhorende procedures van bescherming, redding of uitdoving.
Lees meer
Geen administratieve rompslomp meer bij het overstappen naar een andere bank? Daar zorgt Kris Peeters voor. Want wie overstapt naar een andere bank, zal vanaf 1 februari 2018 lopende betalingen en domiciliëringen kunnen overdragen naar zijn nieuwe bankrekening. Via de dienst Bankswitching worden dienstleveranciers en werknemers automatisch op de hoogte gebracht van het nieuwe rekeningnummer.

Kris Peeters: “Banken werkten al samen om het overstappen van hun klanten van de ene naar de andere bank vlotter te laten verlopen. Domiciliëringen moesten in het verleden echter telkens opnieuw worden geregeld. Ook moest de klant zelf terugkerende betalers op de hoogte brengen van het nieuwe rekeningnummer. Dat alles wordt vanaf 1 februari 2018 geautomatiseerd.”
Lees meer
In de Kamer werd gisteren beslist om de minimumpensioenen te verhogen. Sinds 2014 is het minimumpensioen na een volledige loopbaan al gestegen met 6,7% dankzij de taxshift, de index en de welvaartsenveloppe. Voor een zelfstandige betekende dat +150 euro per maand en voor een werknemer +90 euro per maand. Vanaf september zullen, dankzij de welvaartsenveloppe, die pensioenen dan nog eens met 1 procent verhoogd worden voor alleenstaanden en met 1,7% voor gezinnen. Door deze stijging zal volgens de Vergrijzingscommissie het armoederisico bij gepensioneerden dalen.
De termijn waarbinnen een verdachte kan worden aanhouden zonder bevel van een rechter wordt verlengd van 24 naar 48 uur. Zo kan efficiënter gestreden worden tegen terrorisme en tegen alle andere vormen van criminaliteit.

Servais Verherstraeten: “We worden steeds meer geconfronteerd met complexe strafzaken die meer tijd vergen om de verzamelde aanwijzingen te analyseren en al dan niet te bevestigen. De situatie wordt er niet makkelijker op door de opkomst van terrorisme. Daarom lijkt het ons aangewezen om rechters extra tijd toe te kennen om te kunnen beslissen of een aanhoudingsbevel zal worden uitgevaardigd dan wel of er een vrijheid (onder voorwaarden) zal worden toegekend. Het gaat hier tenslotte om de veiligheid van onze burgers.”
Lees meer
In de media
De zomer is hét uitgelezen moment om even op adem te komen en de batterijen weer op te laden. Tegelijk is het ook een kans om terug te blikken. Dat is wat wij doen in onze inspirerende zomerkrant. We staan er stil bij een greep uit de realisaties die we het afgelopen jaar waarmaakten, en laten zien hoe dit gezinnen vooruithelpt. Verder ontdek je ook leuke zomertips van onze toppers.

Maar dat is nog niet alles. Dankzij de bijhorende VEEEW-app kan je de krant helemaal tot leven laten komen. Kortom, een leuke CD&V-zomerkrant om de komende weken te lezen op een zonnig terrasje met een lekkere cocktail bij de hand.
Bestel hier je gratis krant
Je zou het hem misschien niet aangeven, maar ook Koen Geens heeft enkele zonden op te biechten. En dat deed hij deze week tijdens een interview met Humo, waar hij er maar liefst zeven uit de doeken deed. Hij vertelt in het artikel hoe het was om op te groeien zonder vader, wie zijn grote voorbeeld is en waarom hij nooit een blitse auto heeft gekocht.
Lees het volledige interview
In mei vertegenwoordigde het CD&V-Regenboognetwerk onze partij al op de Belgian Pride in Brussel. In augustus staan ze opnieuw paraat om in samenwerking met JONGCD&V provincie Antwerpen met een eigen praalwagen deel te nemen aan de Antwerp Pride op zaterdag 12 augustus. Via de deelname aan de Belgian en Antwerp Pride tonen we dat CD&V tegen discriminatie en voor meer solidariteit is.

Wil je mee onze christendemocratische regenboogkleuren vertegenwoordigen? Iedereen is welkom om gratis te komen meevieren met CD&V, op of naast de wagen. We maken er samen een gezellig feest van, en rekenen daarvoor op jouw steun!
Meer info en inschrijven
We wensen iedereen een deugddoende vakantie toe!
Op 1 september zijn we terug met onze wekelijkse CD&V-nieuwsbrief.

Wil je deze zomer niets missen? Volg dan zeker onze sociale media (Facebook, Twitter en Instagram) of neem een kijkje op onze website www.cdenv.be. Tot in september!

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be