bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
1 september 2017
Na een deugddoende vakantie was het vandaag zover: 1,1 miljoen leerlingen en 160.000 personeelsleden maakten zich op voor de eerste schooldag. Allemaal klaar om het nieuwe schooljaar vol energie in te zetten. En ook Hilde Crevits is klaar voor het nieuwe schooljaar, met nieuwe initiatieven en nieuwe plannen voor het basisonderwijs en de lerarenopleiding.
Meer weten?
In Vlaanderen nemen 4.717 pleeggezinnen zorg op voor 6.507 minderjarige pleegkinderen. Dat de waarde van die zorg onschatbaar hoog is, staat buiten kijf. Toch is zorgen voor een pleegkind niet altijd evident. Een van de oorzaken daarvan was de onzekerheid van het statuut. Onze CD&V-parlementsleden trokken allen aan de kar om daar verandering in te brengen met het nieuwe statuut dat vandaag in werking treedt. Het statuut zorgt voor een beter evenwicht in de verdeling van de verantwoordelijkheden tussen ouders en pleegouders.
Meer informatie over het nieuwe statuut
In de media
Wouter Beke
Zaterdag 2 september Het Laatste Nieuws
Kris Peeters
Zaterdag 2 september Het Laatste Nieuws
Hilde Crevits
Zaterdag 2 september Het Nieuwsblad
Hilde Crevits
Zondag 3 september De Zevende Dag (één)
Kris Peeters lanceerde deze week de onlinetoepassing Mycareer.be waarmee je een gedetailleerd overzicht krijgt van je eigen loopbaan. Via een tijdslijn kan je zien wanneer en waar je gewerkt hebt.

Kris Peeters: “Mycareer.be geeft mensen overzicht en inzicht, en bewijst dat burgers, ondernemingen en de overheid in onze complexe en snel veranderende digitale wereld mekaars partner kunnen en moeten zijn.”
Economische groei mét sociale vooruitgang: dat is ons motto. En voor velen zal dit vanaf vandaag ook voelbaar zijn met de verhoging van een hele reeks uitkeringen.
Een overzicht van alle verhoogde uitkeringen
Afgelopen woensdag vertelde de 68-jarige Eva De Moor in ‘Terzake’ hoe ze als 14-jarige slachtoffer werd van seksueel misbruik en aanranding. Toen ze in die periode de politie vertelde wat haar was overkomen, werd ze niet erkend als slachtoffer. Meer nog, ze werd zelfs gezien als dader.

Nadat ze begin juli haar verhaal vertelde aan Koen Geens, kreeg ze even later van hem een brief. Hiermee werd ze, 70 jaar na datum, alsnog officieel erkend als slachtoffer van seksueel misbruik.
Het volledige verhaal van Eva
Ben je mee met de nieuwste technologieën? En help je met plezier mensen uit de nood bij technische vragen of problemen? Dan ben jij de geknipte persoon om ons IT-team te versterken.
Meer informatie

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be