bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
8 september 2017
De frisdrankensector liet vandaag weten dat ten laatste tegen eind volgend jaar in geen enkele school in Europa nog suikerhoudende frisdrank zal worden verkocht. Hilde Crevits juicht dit alvast toe: “Na ons Vlaams initiatief wordt nu ook op Europees niveau initiatief genomen om gesuikerde frisdranken op school te bannen. Gezonde tussendoortjes zijn lekker, in combinatie met voldoende beweging. Dit past perfect in ons actieplan 'Tijd voor geZONtijd', waarmee we het gezondheidsbeleid van scholen willen versterken."
Dat ons motto economische groei met sociale vooruitgang nog steeds werkt, blijkt uit de cijfers die het Planbureau deze week verspreidde. Niet alleen zal de economie in 2017 en 2018 sneller groeien dan voorspeld, ook de koopkracht van de gezinnen gaat erop vooruit. We brengen het begrotingstekort verder naar beneden, terwijl er jobs blijven bijkomen. Dankzij een stevige christendemocratische stempel op het regeringsbeleid.
Bekijk hier de cijfers
Veel gemeenten en steden maken al volop de omslag naar duurzame mobiliteit zodat de fiets de plaats krijgt die hij verdient: als koning van de weg. Om ervoor te zorgen dat élke gemeente en stad een echte Koning Fietsgemeente wordt, stelden we afgelopen zondag de Fietsdeal voor. Een engagement om werk te maken van een sterk lokaal fietsbeleid. Lokale afdelingen kunnen hiermee aan de slag om ervoor te zorgen dat de inwoners van hun stad of gemeente veilig en comfortabel kunnen fietsen. CD&V-burgemeesters als Martine Fournier, Wim Dries, Nadja Vananroye, Veerle Heeren en Raf Terwingen tekenden alvast vol enthousiasme de Fietsdeal.
Blijf op de hoogte van ons fietsbeleid via de Koning Fiets-Facebookpagina
In de media
Koen Geens
Zaterdag 9 september De Standaard
Koen Geens
Zaterdag 9 september Le Soir
Marianne Thyssen
Zaterdag 9 september Le Monde
Wouter Beke
Zondag 10 september VTM
Zet je school of vereniging zich in voor een propere buurt door zwerfvuil te ruimen? Dan beloont Joke Schauvliege je engagement. Scholen en verenigingen kunnen zo tot 1.500 euro per jaar verdienen.
Wil je als school, vereniging of groep meedoen? Schrijf je in!
Vrouw & Maatschappij – CD&V politica lanceerde deze week het jonge vrouwennetwerk ‘WOMEN!’. Het is een informeel netwerk dat erop gericht is om vrouwen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met gelijke kansen en politiek.

Meer informatie over 'WOMEN!'? Stuur gerust een mailtje naar vrouw@cdenv.be.
Beschik je over een grondige kennis van macro-economie en begroting? Volg je deze thema's op de voet op? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken als nieuwe adviseur voor onze studiedienst Ceder.
Meer info
Koen Geens kreeg van Knack twintig vragen voorgeschoteld voor de rubriek ‘Eindspel’. Je komt er te weten hoe hij de wereld wil verbeteren, in welk land hij wel zou willen wonen en aan welk voorwerp hij gehecht is.
Kom het allemaal te weten

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be