bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
15 september 2017
Leraren die met de fiets van huis naar school fietsen, krijgen daarvoor een vergoeding. Binnenkort krijgen ook de leerkrachten die met een speed-pedelec (snelle elektrische fiets tot 45 km/u) naar school komen zo'n fietsvergoeding.

Hilde Crevits: “Duurzame mobiliteit ligt me na aan het hart. Leraren kunnen hierin een voorbeeldfunctie vervullen. Met het actieplan ‘Hoog tijd voor geZONtijd’ stimuleren we duurzame verplaatsingen door leerlingen en leerkrachten. Een elektrische fiets heeft het voordeel dat langere afstanden snel behapbaar worden en je zelfs sneller dan met de auto op je bestemming geraakt.”
Lees meer
Deze week doken opnieuw beelden op van dierenmishandeling in een slachthuis. Vlaams parlementslid en lid van de commissie Dierenwelzijn Bart Dochy spreekt klare taal:

“Het is hoog tijd dat controles zonder pardon sluitend worden gemaakt. Veehouders doen er alles aan om hun dieren met respect te behandelen, en dan gebeurt dit. Een bedrijfscultuur die dat toelaat, is schandelijk en barbaars. Ook al dragen de veehouders hier zelf geen verantwoordelijkheid in, ze dragen er mee de gevolgen van. De hele sector komt onterecht in een slecht daglicht te staan.”
Meer lezen over de oproep van Bart Dochy
In de media
Wouter Beke
Zaterdag 16 september Het Nieuwsblad
Kris Peeters
Zaterdag 16 september Gazet van Antwerpen
Hilde Crevits
Zondag 17 september Radio 2 (08u-10u)
Wouter Beke
Zondag 17 september De Zevende Dag (één)
Tinne Rombouts
Zondag 17 september De Zevende Dag (één)
Brussels staatssecretaris Bianca Debaets schreef deze week voor Knack een vurig opiniestuk over het gevaar van een (terugkerend) antisemitisme, de opkomst van fake news, en de stigmatisering van bevolkingsgroepen.

“We leven in een vernetwerkte maatschappij waar een paar geruchten, waar griezelige fotomontages enorme angst en haat kan opwekken. Politici die fake news de wereld injagen voor de likes, spelen met vuur.”
Lees de volledige tekst
Nu gebleken is dat goedkope geneesmiddelen uit het buitenland soms als dure geneesmiddelen verkocht worden, treedt Kris Peeters op tegen medicijnproducenten die bij hun prijs­aanvraag bewust vaag blijven over de ­reële kosten.

Kris Peeters: “Door ook de boekhouding en registers van de producten te kunnen inkijken, krijgen we meer inzicht in de reële kosten, wanneer een gebrekkig ingediende prijsaanvraag dit zou vereisen. Het maakt een betere controle op de prijszetting van geneesmiddelen mogelijk.”
Deze maand kom je in Ampersand alles te weten over de veroveringstocht van Koning Fiets door elke gemeente en stad. Je maakt kennis met onze nieuwe generatie parlementairen: Orry Van de Wauwer en Vincent Van Peteghem. En sterrenmama Alice Tijssen brengt een pakkende getuigenis over hoe zij vecht om haar doodgeboren zoontje te laten erkennen.
Lees de nieuwe Ampersand

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be