bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
22 september 2017
Bij CD&V zijn al onze leden een belangrijk onderdeel van ons WIJ-verhaal. We zijn dan ook terecht fier op onze leden en willen graag samen met hen een stralend gezicht geven aan onze #IKBENWIJ.
Daarom organiseren we binnenkort een professionele fotoshoot voor onze nieuwe ledencampagne en wij willen jou daar als trotse WIJ-ambassadeur graag bij!

Hoe werkt het?
Registreer je voor 26 september. Wij nemen vervolgens contact met je op en bezorgen je alle praktische informatie voor de fotoshoot. Jouw foto’s zullen gebruikt worden bij de opmaak van materiaal voor onze ledencampagne in heel Vlaanderen.
Registreer je hier
Voorzitter Wouter Beke lanceerde deze week, samen met enkele burgemeesters, ons boek ‘Mosterd’. Een inspiratieboek boordevol lokale verhalen en getuigenissen van mensen die in hun gemeente of stad het verschil maken. Verhalen en getuigenissen om inzichten te delen, te leren van elkaar, en mee het verschil te maken in je eigen buurt.

Wouter Beke: “Elke mens heeft recht op een plek waar het goed en graag leven is. En het is lokaal dat we alle instrumenten in handen hebben om mensen een kwaliteitsvol leven te bieden. Want lokale politiek gaat over echte mensen. Mensen voor wie je echt het verschil kan maken.”
Nieuwsgierig naar Mosterd?
Onze partij zet rechtvaardige fiscaliteit op de agenda. Dankzij onze federale parlementsleden Roel Deseyn en Griet Smaers is er in de Kamercommissie Panama Papers namelijk een akkoord over een rapport met aanbevelingen. Zo wordt de Kaaimantaks, die inkomsten uit juridische constructies in belastingparadijzen belast, bijgestuurd en versterkt. Bovendien verdwijnen zowel het bankgeheim als de bancaire discretieplicht volledig.

Roel Deseyn en Griet Smaers: “Wij bieden een oplossing aan, zodat iedereen die belastingen moet betalen, deze ook effectief betaalt. Dat is niet meer dan rechtvaardig.”

Lees meer
Je kent de verhalen misschien wel. Om de opvang van hun kind(eren) rond te krijgen, moeten jonge ouders vaak hemel en aarde verzetten.We stelden daarom voor om het tijdskrediet uit te breiden naar grootouders die zorg willen opnemen voor hun kleinkinderen. “Hierdoor krijgen gezinnen extra ademruimte, zowel organisatorisch als financieel, om de opvang rond te krijgen. Op hun beurt kunnen de grootouders, vaak vijftigers die starten met de planning van hun eindeloopbaan, op een zinvolle manier het wat rustiger aan doen.”
Lees meer over dit tijdskrediet voor grootouders
In de media
Jo Vandeurzen
Zondag 24 september De Zevende Dag (één)
De Week van de Mobiliteit is bijna voorbij. Wij deden deze week alvast mee en gingen al wandelend, fietsend en met de trein naar het werk. Hoe kwam jij naar het werk?
Bekijk ons filmpje naar aanleiding van ‘Car Free Day’
Je hebt het aan het begin van de zomervakantie misschien ook gelezen: “Woning gekraakt toen bewoners op vakantie waren”. Binnenkort komt daar een einde aan: krakers worden kordaat aangepakt.

Federaal parlementslid Veli Yüksel: “Wanneer iemand ongevraagd binnendringt in een woning, kunnen politie en parket meteen de persoon uit het huis zetten. Ook wanneer de betrokkene er langere tijd verblijft en er geen bewijs meer is van inbraak."
Lees er meer over
Stel je voor: je wil je M/V-status aanpassen. Tot voor kort werd je daarvoor gedwongen tot allerlei medische onderzoeken. Dankzij de aanpassingen in de transgenderwetgeving eerder dit jaar, zet Koen Geens een stap in de goede richting tot het doorbreken van het taboe rond dit thema.

Om de dialoog hierover verder te zetten, slaan het CD&V-regenboognetwerk en JONCD&V de handen in elkaar. Op maandag 16 oktober organiseren ze een gespreksavond met Koen Geens, die in dialoog gaat met een JONGCD&V-ster die zelf transgender is. Benieuwd naar de ervaringen? Kom dan zeker langs!
Meer info en inschrijven
Joke Schauvliege verhuisde deze week tijdelijk naar Gent. Ze testte er samen met Cindy Franssen en Valerie Taeldeman een nieuwe woonvorm uit: een ‘Tiny House’, oftewel een mobiel minihuis. Het gaat om kleinere dan traditionele woningen die de woondiversiteit in Vlaanderen kunnen verhogen en een goed voorbeeld zijn van het principe 'meer doen met minder ruimte'.

Joke Schauvliege: “Tiny Houses’ kennen een grote variëteit en flexibiliteit, waarbij vooral gefocust wordt op de ‘ervaring’. De mogelijkheid om in een ‘Tiny House’ te verblijven, brengt je letterlijk thuis in een geheel andere levenswijze van compact wonen.”

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be