bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
29 september 2017
Erfeniskwesties hebben families en vrienden al te vaak hopeloos verdeeld. Voor Koen Geens zijn de 200 jaar oude erfenisregels niet meer van deze tijd. Daarom heeft hij een nieuw en modern erfrecht uitgewerkt. Kamerleden Sonja Becq en Raf Terwingen, en Vlaams parlementslid Katrien Schryvers zetten hun schouders mee onder de belangrijkste hervormingen.
Lees hoe het moderne erfrecht jou kan helpen
De volgende jaren komen er dankzij Hilde Crevits heel wat nieuwe schoolgebouwen bij. 41 scholen zijn geselecteerd om hun bouwproject te realiseren en krijgen daarvoor de nodige subsidies. Voor veel scholen betekent dit een mooie kans om plannen die al even aan het rijpen waren, nu ook effectief in de praktijk om te zetten en moderne, duurzame schoolgebouwen te realiseren.
Bekijk of jouw gemeente of stad een nieuwe school krijgt
Deze week doken in verschillende universiteitssteden grote reclameborden op waarmee jonge studentes geronseld werden. Ze werden aangemoedigd om zich in te schrijven op een datingsite waarna ze gekoppeld worden aan een 'sugar daddy', een oudere rijke man waarmee ze op stap gaan. In ruil daarvoor krijgen ze veel geld, luxueuze producten en dure reizen. Bianca Debaets diende een klacht in, waardoor in het Brussels gewest de campagne alvast niet meer welkom is.

Bianca Debaets: “De campagne is vernederend en seksistisch. Vooral jonge meisjes die het financieel moeilijk hebben, worden door deze handel in de val gelokt. Bovendien is het een heel duidelijke aanzet tot prostitutie. Dat jonge meisjes gekoppeld worden aan oudere mannen is niet om samen eendjes te gaan voederen. Het gaat uiteraard om seks tegen betaling. Schandalig dat sommigen in de 21ste eeuw nog denken dat je vrouwen zo mag vernederen en als hebbeding voor rijke mannen mag voorstellen.”
Bekijk het pleidooi van Bianca Debaets in 'De Afspraak'
In de media
Kris Peeters
Zaterdag 29 september De Morgen, Het Belang van Limburg & La Libre Belgique
Koen Geens maakte bekend dat hij moskeeën uitgebreider laat doorlichten op veiligheidsrisico’s. Houdt een moskee zich aan de regels, dan moet die daarvoor waardering krijgen en erkend worden.
Lees meer
Wil je binnenkort een winkel openen? Dan heb je voortaan maar één vergunning meer nodig. Joke Schauvliege zorgt ervoor dat het vergunningsproces sneller en transparanter loopt.

Joke Schauvliege: “Ik ga verder op het elan om de administratieve lasten voor initiatiefnemers drastisch te verminderen. Zo zal een winkeluitbater in de toekomst niet langer verschillende vergunningsaanvragen moeten indienen, maar zal één aanvraag volstaan.”
Lees meer over de vergunningen
Ben of ken je een student uit het secundair onderwijs? En altijd al willen weten hoe het er echt aan toegaat in de politiek? Dan is dit je kans! In het kader van Youca, de voormalige Zuiddag krijg je een dag lang een blik achter de schermen van onze partij. Wat denk je van een dagje meelopen met voorzitter Wouter Beke? Je creatieve talenten tonen op onze grafische dienst? Of de Facebookfanaat in je loslaten op onze communicatiedienst?
Meer info en inschrijven via Youca

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be