bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
6 oktober 2017
In 2016 ontving het Meldpunt van de federale overheid een duizendtal meldingen over ongewenste abonnementen via frauduleuze websites. Consumenten gaan daarbij in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben zich op een verdoken manier eigenlijk ingeschreven voor een ongewenst abonnement. Kris Peeters wil alvast zulke websites sneller laten blokkeren.
Ontdek hoe je je online beter kan beschermen
Jawel, ook mannen krijgen in onze samenleving te maken met vooroordelen en genderstereotypen. Zo bevestigen tal van studies dat het aloude ‘kostwinnersmodel’ er nog te vaak voor zorgt dat vaders negatieve reacties en sociale druk ervaren als ze verlof en zorgtaken willen opnemen voor hun kinderen.
Lees hier hoe Els Van Hoof vaders wil beschermen tegen discriminatie
Elke Vlaming betaalt een solidaire zorgpremie om, zodra hij zorgbehoevend wordt, recht te hebben op een zorgbudget van de Vlaamse sociale bescherming (de zorgverzekering). Voor wie zijn zorgpremie niet correct heeft betaald, wordt de uitbetaling van de tegemoetkoming opgeschort op het moment dat men op de zorgverzekering beroep wil doen. Dit zorgde echter voor enkele schrijnende situaties. Daarom wordt die opschorting met verlies van rechten vanaf 1 januari 2018 afgeschaft.
Lees hierover meer op onze website
In de media
Joke Schauvliege
Zaterdag 7 oktober Het Belang van Limburg
Servais Verherstraeten
Zondag 8 oktober De Zevende Dag (één)
Voorzitter Wouter Beke gaf dinsdag het openingscollege politicologie aan de UGent. Hij sprak daar over onze identiteitsbeleving en het streven naar een zelfbewuste gemeenschap. Daarnaast had hij het ook over toegankelijk en kwaliteitsvol onderwijs, onze pensioenen en werkbaar werk. Maar hij riep de studenten ook op om te weerstaan aan de lokroep van het populisme.
Je leest hier alles wat onze voorzitter te vertellen had
Gisteren was het Dag van de Leerkracht. Een leerkracht heeft een enorme impact op het kind, niet enkel nu maar ook later. Hilde Crevits bedankte in ‘Van Gils & Gasten’ dan ook de 180.000 leerkrachten die zich dagelijks hard inzetten voor hun leerlingen.
Herbekijk het interview met Hilde Crevits over de uitdagingen van leerkrachten
Op 21 november komt Christiana Figueres naar Brussel voor de Herman Van Rompuy-lezing. Ze speelde bij het Klimaatakkoord van Parijs een cruciale rol als hoofdonderhandelaar. De geknipte persoon dus om ons alles uit de doeken te doen over het klimaat en de uitdagingen die ons wachten.
Meer info en inschrijven
Dat Koen Geens een hippe vogel is, wisten we al langer. Nu bewees hij het deze week ook door zich tijdens ‘Van Gils & Gasten’ aan de ‘Patserwalk’ te wagen.
Bekijk met welke ‘move’ Koen Geens de show stal

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be