bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
13 oktober 2017
De reportage van het één-programma ‘Pano’, waarin een journaliste undercover ging in commerciële woonzorgcentra, kan niemand onberoerd laten. De Vlaamse regering investeerde de laatste jaren stevig in ouderenzorg om betaalbare en kwaliteitsvolle zorg voor Vlamingen te realiseren. En ook voor de komende jaren staat er heel wat op til. Jo Vandeuren heeft alvast een ingrijpend plan klaar.
Lees meer over het plan van Vandeurzen
Tijdens het debat van woensdag over de State of the Union sprak CD&V-fractievoorzitter Servais Verherstraeten in de Kamer het vertrouwen in de regering uit. Hij was vol lof voor de keuze van de eerste minister voor een open samenleving, waarin de voorkeur gegeven wordt aan samenwerking en dialoog, en niet aan polarisering.

Hij benadrukte dat de regering de ambitie waarmaakt om een economisch gezonde omgeving te creëren om op die manier meer mensen aan het werk te krijgen, maar ook onze sociale bescherming te garanderen op een niveau dat veel landen ons benijden. Zoals beloofd gaan we voor economische groei mét sociale vooruitgang.
Lees wat Servais nog te zeggen had
Tijdens deze Week van het Bos komt het Agentschap voor Natuur en Bos met goed nieuws: onze bossen doen het steeds beter. “In vergelijking met twintig jaar geleden zijn onze bossen diverser geworden en tellen ze steeds meer inheemse soorten. En dat is goed nieuws voor de biodiversiteit en de weerbaarheid van onze bossen”, bericht de website van de VRT. Joke Schauvliege reageert alvast opgetogen.
Lees hoe het gesteld is met onze bossen
In de media
Kris Peeters
Zaterdag 14 oktober De Morgen
Jo Vandeurzen
Zondag 15 oktober De Zevende Dag (één)
Eten leerlingen op school even lekker en gezond als thuis? Hilde Crevits en Jo Vandeurzen vragen er de nodige aandacht voor met hun brochure ‘Gezonde School, richtlijnen voor evenwichtige schoolmaaltijden'. Samen met ouders en leerlingen kunnen scholen een gezond en evenwichtig menu samenstellen via handige tips.
Lees er meer over en bekijk de brochure
Reclame voor kansspelen en weddenschappen misleidt soms spelers en daagt hen uit om steeds meer geld uit te geven. Het kan leiden tot schrijnende gevallen van goksverslaving. Om spelers beter te beschermen, legt Koen Geens gokreclame aan banden, en versterkt hij de inspraak van gemeenten in de controle van wedkantoren en kansspelen in cafés.
Lees meer
Hij is er, vers van de pers: de nieuwe editie van Ampersand. Deze maand nemen we je mee doorheen het MOSTERD-boek, en laten we Paul Van Den Bosch, ex-coach van Sven Nys, aan het woord over bewegen en een gezonde levensstijl. En de hamvraag bij de start van het parlementair jaar: waar gaat ons geld naartoe? Wij geven het antwoord.
Lees de volledige Ampersand

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be