bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
27 oktober 2017
Een geboorte en de bijhorende zorgen voor je kinderen brengen heel wat veranderingen teweeg. Federale parlementsleden Nahima Lanjri en Els Van Hoof zorgen er daarom voor dat de combinatie van werk, gezin en zorg verbeterd wordt. Want meer tijd voor je kinderen, betekent meer tijd voor levenskwaliteit.
Lees hoe Nahima en Els ervoor zorgen dat je meer tijd voor je kinderen krijgt
Gisteren en vandaag werden belangrijke stappen gezet in de modernisering van het secundair onderwijs. Zo werd er een akkoord bereikt over de nieuwe eindtermen. Dat zijn de minimumdoelen die bepalen wat jongeren juist moeten leren op school. Daarnaast werden ook de toelatingsvoorwaarden en het vernieuwde studieaanbod vastgelegd.
Lees meer over wat er verandert
Werk en gezin combineren is niet altijd evident voor ouders. Nog een grotere uitdaging is het voor alleenstaande ouders. De kosten die een kind met zich meebrengt wegen in verhouding zwaarder door. Om het voor alleenstaande ouders met een laag inkomen haalbaar te maken om werk en gezin te combineren, geeft Kris Peeters hen recht op een extra belastingvrije som en wordt de belastingvermindering voor kinderopvang verhoogd.
Lees er meer over
De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens is een belangrijke stap naar eerlijke fiscaliteit waarbij de gebruiker betaalt. Maar dat brengt ook sluipverkeer met zich mee. Vrachtwagenchauffeurs die minder heffing willen betalen, wisselen de tolwegen vaak in voor secundaire wegen.

Vlaams parlementslid Dirk de Kort roept minister Ben Weyts op om de kilometerheffing uit te breiden en de nodige analyses voort te zetten zodat er minder sluipverkeer is en er zich minder gevaarlijke situaties voordoen in onze steden en gemeenten.
In de media
Koen Geens
Zaterdag 28 oktober 2017 VTM Nieuws (13u) en Het Nieuwsblad
Servais Verherstraeten
Zondag 29 oktober 2017 De Zevende Dag (één)
Oneerlijke concurrentie? Dat hoort hier niet thuis! Marianne Thyssen en Kris Peeters pakten daarom sociale dumping hard aan. Met duidelijke en eerlijke regels zetten ze een grote stap naar een eerlijker en socialer Europa. Zo moet een Pool, Roemeen of andere werknemer uit de Europese Unie die hier komt werken, voortaan hetzelfde loon krijgen als een Belg.
Lees er meer over
Koen Geens stelde gisteren ‘Court of the Future’ voor, zijn visie op de rechtbank van de toekomst: Justitie moet toegankelijker, stipter en daardoor rechtvaardiger worden. Zo pleit hij er onder meer voor dat een rechtbank meer aandacht moet hebben voor de dienstverlening aan burgers en ondernemingen.
Lees hoe de toekomst van Justitie er zal uitzien
Dinsdagavond werd Liesbeth Maris uitgeroepen tot nieuwe voorzitster van Vrouw & Maatschappij – CD&V politica. Ze neemt de fakkel over van Els van Hoof. Liesbeth heeft alvast een duidelijke boodschap en missie: “We moeten onze beweging verjongen en verbreden. Elke vrouw in België moet zich kunnen herkennen in Vrouw & Maatschappij. En zolang niet elke vrouw in België of daarbuiten gelijke kansen heeft, is V&M nodig en blijven we strijden voor gendergelijkheid.”
Lees meer
JONGCD&V is op zoek naar een nieuwe stafmedewerker. Ben je iemand die graag activiteiten opzet voor jongeren? Help je graag bij de organisatie op lokaal, regionaal en provinciaal niveau om jongeren politiek te prikkelen en te laten deelnemen aan het beleid? Dan ben jij de geknipte persoon voor de job!
Meer info en solliciteren

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be