bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
10 november 2017
De Catalaanse kwestie is de laatste tijd niet weg te denken uit de media. Het is een uiterst ingewikkeld dossier, waarbij men al te gemakkelijk probeert uitspraken te kaderen in een verhaal van pro en contra. Voorzitter Wouter Beke schreef onze visie uit. Een uitgebreid en interessant betoog over het belang van de rechtsstaat, hoe geweld tegen vreedzaam protest altijd onaanvaardbaar is en waarom de enige oplossing ligt in dialoog en onderhandelde oplossingen.
Lees hier onze volledige visie
Kinderopvang is voor veel mensen echt noodzakelijk, om de combinatie tussen werk en gezin te maken. Wie er alleen voor staat, voelt dat nog harder. Daarom zorgde Kris Peeters er vandaag voor dat alleenstaande ouders die niet meer dan 18.000 euro per jaar verdienen, een hogere belastingaftrek krijgen voor kinderopvang. Een flink duwtje in de rug en meer levenskwaliteit voor wie het niet gemakkelijk heeft.
Lees meer
Vandaag begint de Week van de Pleegzorg. Pleegzorg is veelal de beste keuze voor een kind dat niet meer bij de eigen ouders kan blijven. Vlaams parlementslid Katrien Schryvers wil de pleegzorg in Vlaanderen verbeteren en verder doen groeien met een aantal voorstellen, waaronder pleegopvang mogelijk maken tot 25 jaar.
Lees er meer over en bekijk het verhaal van pleegouders Patricia en Steven
In de media
Eric Van Rompuy
Zondag 12 november 2017 De Zevende Dag (één)
Kris Peeters
Zondag 12 november 2017 VTM en ATV
Servais Verherstraeten
Zondag 12 november 2017 Wakker op zondag (ATV)
Recent kwam aan het licht dat telecombedrijf Proximus klanten onterecht kosten aanrekent voor de huur van een vast telefoontoestel dat al lang is afbetaald. Federaal parlementslid Veli Yüksel vraagt dat de gedupeerden worden vergoed voor het deel van de huurgelden dat zij onterecht betaalden.
Lees meer
Wanneer een minderjarig kind wordt opgenomen in het ziekenhuis, dan kunnen de ouders een week zorgverlof krijgen. Nahima Lanjri en Kris Peeters zorgen ervoor dat ook gescheiden ouders dit zorgverlof kunnen aanvragen. Wanneer het kind tijdens of vlak na de hospitalisatie eerst bij de ene ouder en vervolgens bij de andere ouder verblijft, kunnen die elk het zorgverlof opnemen.
Lees meer
Dankzij Hilde Crevits kregen heel wat scholen in september en oktober bouwsubsidies om grote bouwprojecten of kleinere verbouwings- en renovatiewerken uit te voeren.

Hilde Crevits: "Deze schoolbouwactiviteiten zijn van groot belang voor de vele leerlingen en voor de leraren die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.”
Bekijk of er schoolgebouwen in jouw stad of gemeente gerenoveerd worden
We staan veel dichter bij Europa dan we zelf denken. Europa heeft een impact op onze persoonlijke levens, ook al staan we daar niet altijd bij stil. Welke invloed heeft de Brexit bijvoorbeeld op een West-Vlaamse visser? Het CD&V Europa-netwerk organiseert daarom op vrijdagavond 24 november een expo ‘Europa in 10 gezichten’. Daar worden 10 EU-burgers geportretteerd, die vertellen welke impact Europa op hun persoonlijke leven heeft (gehad).
Meer info en inschrijven

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be