bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
15 november 2017
Netbeheerder Elia bracht deze week een studie uit waarin blijkt dat de geplande kernuitstap in 2025 haalbaar is, maar dat er dan dringend maatregelen nodig zijn. Een visie waar onze CD&V-energiespecialisten Leen Dierick en Robrecht Bothuyne volledig achter staan. Voor hen is het duidelijk: “De huidige kerncentrales zijn een eindig verhaal. We moeten inzetten op de toekomst: meer hernieuwbare energie, goede verbindingen met buurlanden, en stroomverbruik in functie van overschotten en tekorten. Het is vijf voor twaalf en er is geen tijd meer te verliezen om een gemeenschappelijk actieplan op te stellen.”
Lees meer over onze visie
Op dit moment kunnen enkel eigenaars van een woning zich verzekeren tegen onvrijwillig inkomensverlies, bijvoorbeeld door ziekte. Mensen die hun woning dreigen te verliezen, omdat ze geconfronteerd worden met tegenslag, kunnen op bescherming rekenen van de overheid. Hoewel die logica ook opgaat voor huurders, hebben zij geen recht op de gratis verzekering van de overheid. Katrien Partyka wil deze ongelijke behandeling wegwerken door het ook voor huurders mogelijk te maken om een verzekering gewaarborgd wonen af te sluiten.
Lees meer
Marianne Thyssen zet met Europa een historische stap vooruit naar een sociaal Europa. Op de sociale top in Zweden werd vandaag namelijk de Sociale Pijler gelanceerd. Met deze pijler gaan ze voor betere sociale rechten en gezondheidszorg. Naar een Europa dat investeert in mensen, hen versterkt en beschermt.
Lees meer
In de media
Wouter Beke
Vrijdag 17 november 2017 De Afspraak op Vrijdag (Canvas)
Hilde Crevits
Zaterdag 18 november 2017 Joe FM
Koen Geens
Zondag 19 november 2017 De Zevende Dag (één)
Wouter Beke
Zondag 19 november 2017 TVL
1 op de 3 werknemers wordt geconfronteerd met geweld en ongewenst seksueel gedrag op de werkvloer. Om geweld en seksuele intimidatie een halt toe te roepen, lanceerde Vrouw & Maatschappij vandaag hun campagne ‘Laat seksisme je niet vloeren’. De CD&V-vrouwen willen met deze campagne niet enkel sensibiliseren, maar pleiten onder meer ook voor een volledig onafhankelijk meldpunt dat instaat voor de interne procedure, genderquota op de kieslijsten bij de sociale verkiezingen en de opname van seksueel geweld op het werk in het Nationaal Actieplan voor gendergerelateerd geweld.
Lees meer en bekijk welke boodschap Kris Peeters heeft
De nieuwe editie van Ampersand is er. Jeugdauteur Luc Descamps vertelt in een pakkend verhaal hoe kanker zijn gezin binnendrong. Verder stellen we je de nieuwe voorzitster van Vrouw & Maatschappij voor, en lees je hoe Koen Geens het taboe rond transgenders doorbreekt.
Lees de volledige Ampersand
Onze studiedienst Ceder is op zoek naar een nieuwe adviseur Energie, Leefomgeving en Duurzame Ontwikkeling. Teken jij mee onze visie uit rond energie, klimaat, leefmilieu, natuur en landbouw?
Check de vacature
Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Onze ondernemers zijn het kloppend hart van onze welvaart. Daarom aan ieder van hen: bedankt voor jullie harde inzet, elke dag opnieuw.

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be