bekijk in uw browser   |   pas uw e-mailadres, gegevens en voorkeuren aan   |   uitschrijven
23 november 2017
Wereldwijd worden er elke seconde meer dan 2,6 miljoen e-mails verstuurd. Ook jij geraakt misschien wel eens bedolven onder een stortvloed aan mails of spam. E-mailloze vrijdag roept daarom op om morgen 24 november de pauzeknop van je mailbox even in te drukken. We helpen je daar graag bij door onze nieuwsbrief een dag eerder uit te sturen. Zo hoef je niets te missen van het reilen en zeilen binnen onze partij, en kan je morgen genieten van een verdiende dag digitale rust!
Hoe overleef je e-mailloze vrijdag?
Het Vlaams Verkeerscentrum is duidelijk: in 2016 werden alle filerecords geklopt en ook 2017 dreigt een recordjaar te worden. Om die files te vermijden, nemen veel vrachtwagens sluipwegen. Hierdoor doorkruisen ze heel wat dorpen en gemeenten. Gevolg? Onze dorpskernen en schoolomgevingen slibben dicht. Om ervoor te zorgen dat die weer veilig en leefbaar worden voor zwakke weggebruikers, trekken onze CD&V-burgemeesters aan de alarmbel: “Om de vrachtwagenproblematiek aan te pakken, heb je naast de kilometerheffing ook een vrachtroutenetwerk nodig. Dat stuurt zwaar verkeer langs welbepaalde wegen, weg van de woonkernen”.
Lees meer
Koen Geens voert de strijd tegen georganiseerde misdaad en terrorisme op door burgerinfiltratie mogelijk te maken. Wanneer er geen uitweg meer is om een dossier te laten vooruitgaan, kan het federaal parket toestemming geven om een burgerinfiltrant aan te stellen die in criminele milieus infiltreert en er misdrijven pleegt.
Lees er meer over
Maandag vertrekken 11 CD&V-ambassadeurs naar Tanzania voor een infleefreis van Trias. Ze maken ter plaatste kennis met de projecten en werking van deze internationale ontwikkelingsorganisatie die ondernemende mensen in het Zuiden steunt. Een internationaal WIJ-verhaal waar we graag structureel partner van zijn. Wist je trouwens dat 5% van het CD&V-lidgeld jaarlijks naar Trias gaat? Versterken wie vooruit wil en meetrekken wie niet mee kan, stopt niet aan onze grenzen, maar geldt zowel voor onze naaste als verre buren.
Leer Trias beter kennen en volg de avonturen van onze ambassadeurs
In de media
Bianca Debaets
Vrijdag 24 november 2017 Terzake (Canvas)
Hilde Crevits
Zondag 26 november 2017 VTM (13u)
Dagelijks sterven 40 mensen door de gevolgen van zowel actief als passief roken. Dat zijn 15.000 doden per jaar. Roken in de auto veroorzaakt zelfs tot 27% meer kankerverwekkende stoffen dan roken in huis. Kinderen en tieners hebben meestal geen keuze om wel of niet in een auto te stappen waarin gerookt wordt. Joke Schauvliege en Els Van Hoof komen daarom met een tabaksplan om roken in de wagen in bijzijn van kinderen niet meer toe te staan.
Lees meer
Drie keer per jaar brengt onze studiedienst Ceder het CDR-magazine uit, waarin ze christendemocratische duiding geven over maatschappelijk en politiek relevante dossiers. De nieuwste editie spitst zich toe op de uitdagingen rond vrijhandel en protectionisme. Kortom, een echte must voor iedereen die zich inhoudelijk wil verdiepen in maatschappelijke thema's en vraagstukken. Wil je er niets van missen? Je kan je makkelijk abonneren en krijgt dan de magazines thuis toegestuurd. Als lid krijg je zelfs korting.
Lees meer
Altijd al willen werken bij CD&V? Waag dan nu je kans. We hebben enkele jobs in de aanbieding.
Bekijk onze vacatures
Deze week is het de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. Joke Schauvliege ging deze nacht mee op pad als afvalophaler en was vol lof voor het werk dat de ophalers doen, elke dag opnieuw door weer en wind.

Bekijk hoe Joke zich uitleefde als afvalophaler

U ontvangt deze nieuwsbrief op *|EMAIL|* omdat u zich online ingeschreven heeft,
of omdat u lid bent of lidmaatschap hebt aangevraagd.
Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

CD&V – Wetstraat 89, 1040 Brussel – 02 238 38 11 – info@cdenv.behttp://www.cdenv.be