Direct naar de inhoud

Achter de Schermen : Een weekboek van Barbara Maere

Zeven op Zeven

Barbara Maere is medewerkster van Bianca Debaets. Als aanstormend talent neemt ze deel aan de Politieke Academie, een vormingstraject voor high potentials bij CD&V. Veni, vidi, vici neemt ze letterlijk. Ze nam deel aan ‘De Pappenheimers’ op één & samen met haar broer wist ze de finale succesvol af te ronden.

 

Zaterdag 13 november

Samen met 30 jonge en energieke mensen neem ik vandaag deel aan de eerste bijeenkomst van de Politieke Academie. We bezoeken Eindhoven, dé lichtstad bij uitstek. Culinair Nederland valt me wel een beetje tegen. Maar van de visie van onze noorderburen kan ik alleen maar leren. Zeker als inwoner van Brussel denk ik dat ook onze hoofdstad meer moet nadenken over hoe we ons kunnen profileren naar de buitenwereld. Om Brussel aantrekkelijk(er) te maken. Samen met de collega-deelnemers bezoeken we Strijp-S: de oude bedrijfsterreinen van Philips. Het werd me al snel duidelijk dat een stad ook met respect voor haar geschiedenis een visie op de toekomst kan ontwikkelen. Frappant hierbij waren de creatieve invullingen van deze gebouwen (het grootste indoor skateparcours van Europa, een sportcomplex voor indoorclimbing, een ruimte voor beginnende artiesten, startende ondernemers die ruimte kregen om zich te ontplooien). Hierbij werd steeds de koppeling gemaakt tussen ondernemerschap, onderwijs en de bestuurlijke overheid. Om de dag af te sluiten konden we genieten van een feeërieke wandeling doorheen Eindhoven. Of hoe Eindhoven haar ‘licht’ kan gebruiken om me in vervoering te brengen.

 

Zondag 21 november

Zenuwen, spanning, stress. Samen met mijn broer Carl neem ik deel aan ‘De Pappenheimers’. Wat begon als grap wordt nu ernst. Mijn vader daagde mij en mijn broer uit om deel te nemen, we maken er immers thuis de gewoonte van om op zondagavond vanuit de zetel mee te doen met Tom Lenaerts. Nu zijn we effectief geselecteerd. Tot onze verrassing treffen we nog een andere Cd&V’er aan bij onze tegenstrevers. Het onmogelijke werd mogelijk: we wonnen de Pappenheimers na een spannende comeback. Opluchting en ongeloof!

 

Maandag 22 november

Vanavond organiseert CD&V een welzijnsronde in samenwerking met minister Vandeurzen. Samen met de andere Brusselse parlementsleden zal ook Bianca Debaets een werkgroep voor haar rekening nemen. Als medewerkster vind ik het belangrijk dat ze dit sociaal engagement toont en met het middenveld in dialoog gaat. Met een aantal medewerkers hebben we dit initiatief op poten gezet. De vrijheid die ik krijg van Bianca vind ik bijzonder belangrijk. Om steeds creatief en met een frisse blik op de situaties aan de slag te gaan. In Brussel waar nog zoveel projecten kunnen gebeuren.

 

Barbara Maere
Parlementair medewerker

Labels: Bercy Slegers Zeven op Zeven

Reacties (3)

rogiers Zaterdag 27 November 2010, 18:52 Meld misbruik

'België heeft een probleem', stelt Schoors vast. 'En de Angelsaksische pers ziet dat. We moeten dringend besparen, maar heeft iemand hier al van een plan gehoord?', zucht de professor. 'Die impasse in de Wetstraat begint heel wat economen grondig op het systeem te werken. De politici lijken er zelfs niet mee bezig!'

Volgens hem nestelt ons land zich tussen de goede en de slechte Europese leerlingen. 'België heeft die immense blootstelling, bij de grootste van Europa, en die immense schuldgraad', merkt hij op. 'Een schuld die maar 15 procentpunt boven het Europese gemiddelde ligt? Ik vind dat veel: enkel Italië en Griekenland doen slechter dan wij', zegt de econoom. 'Bijna 100 procent is een pak meer dan Ierland en Spanje.

Herman De Belder Zaterdag 27 November 2010, 18:44 Meld misbruik

Het was spannend in de tweede ronde maar glansrijk naar de finale gegaan met een goed einde.Proficiat.

laurent de mesmaeker Vrijdag 26 November 2010, 18:23 Meld misbruik

Beste Barbara,

vooreerst een dikke proficiat,ook voor uw broer, met uw uitstekende deelname aan de Pappenheimers.

Veel succes met uw carriere bij CD&V, iemand met zoveel talent als jij moet zeker slagen.

Het allerbeste met uw project.

Met sympathieke groeten,

Laurent De Mesmaeker.

CD&V Zemst.

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be