Direct naar de inhoud

De eerste dag van Wim Lenaers (33j), kersvers office manager van het algemeen secretariaat in de Wetstraat 89

Zeven op Zeven

Op een maandagochtend in maart stap ik schoorvoetend binnen in de Wetstraat 89. “Of mijnheer een afspraak heeft?” “Neen dank u, mijnheer komt hier werken.” Een brede glimlach aan de andere kant van de balie stelt me meteen op mijn gemak.


Ik neem de lift naar mijn nieuwe stek op de zesde verdieping. Bereidwillige collega Eddy, tevens mijn buurman aan ons landschapsbureau, geeft me een rondleiding door het gebouw. Kantoren, vergaderzalen, maar vooral veel nieuwe mensen. Ik beloof mezelf om ze voor het einde van de maand allemaal te kennen. Dat moet lukken, want sommigen ken ik nog uit mijn verleden als voorzitter van de Limburgse cvp-jongeren en parlementair medewerker van Vlaams parlementslid Johan Sauwens.


Namiddag gaan we meteen over naar de orde van de dag. Woensdag zullen 15.000 vakbondsmilitanten de Wetstraat lamleggen. De politie meldt dat ons kantoor onbereikbaar zal zijn en dat het er ‘warm aan toe zal gaan’. Dus: collega’s informeren, afspraken maken met het onthaal, onderhandelen met de politie, blijft ons cafĂ© wet89 open of niet? Heel wat werk voor een ‘simpele’ betoging.


Aansluitend overleg met generatiegenoot en algemeen secretaris Jonathan Cardoen over mijn taakomschrijving. Die is heel breed: van het coachen van de ondersteunende diensten, over juridische en administratieve opdrachten, tot het ontwikkelen van een HR-beleid voor de partij. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Mensen zijn immers ons voornaamste kapitaal en dat moeten we koesteren.


’s Avonds neem ik met een goed gevoel de trein naar huis. CD&V anno 2011 is een dynamische organisatie met de juiste mix tussen jeugdig enthousiasme en gezonde ervaring. Hier wil ik mee mijn schouders onderzetten.

Wim Lenaers


PS: De betoging viel goed mee. Om 12u was er al niemand meer te zien en konden we met de collega’s genieten van een ongezonde betogerssnack op de verkeersvrije Wetstraat.
 

Labels: Bercy Slegers Zeven op Zeven

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be