Direct naar de inhoud

Dieter Ingelbeen geeft een kijk achter de schermen van "Samen in Kortrijk"

Zeven op Zeven

 

Dieter ingelbeen werkte de afgelopen maanden als stagiair op het nationaal secretariaat. Hij stond er mee in voor de organisatie van het volksfeest in Kortrijk op zaterdag 27 augustus. Hoe beleefde hij die dag?

 

6 uur


Na meer dan vier maanden intensief voorbereidingswerk is de grote dag eindelijk aangebroken. We krijgen een eerste briefi ng in het Begijnhofpark. Met een 15-tal enthousiaste medewerkers leggen we samen de laatste hand aan de definitieve opbouw van de feestlocatie. We controleren de indeling van de tafels, we plaatsen de afdelingsbordjes, we zetten de glazen klaar...

12 uur


Iedereen luistert naar de algemene briefing. Alle medewerkers worden in groepjes opgedeeld. Telkens is iemand verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel van de dag.

12.30 uur

Het noodlot slaat toe. Een hels onweer overspoelt het Begijnhofpark. Even lijkt het erop dat al onze inspanningen in het water vallen. Gelukkig is het onweer van korte duur en klaart de hemel na 20 minuten op alsof er helemaal niets aan de hand is. Net op tijd, daar komen de eerste deelnemers al aan!

13.30 uur

Het echte werk begint. Al snel vult het park zich met onze leden en kleurt Kortrijk voor een namiddag oranje. Samen met de stagecrew is het mijn taak om alles in goede banen te leiden. Ik word aanvankelijk overrompeld door kleine technische defecten, maar alles wordt netjes opgelost.


17 uur

De speech van voorzitter Wouter Beke is het hoogtepunt van een geslaagde namiddag. Heel even kleurt de hemel oranje wanneer iedereen een oranje ballon laat vliegen.

17.30 uur

Aan tafel! Iedereen gaat iets eten. De heerlijke barbecue wacht ook op ons. Elk om beurt nemen we een halfuurtje vrij om onze magen te vullen.

00.30 uur

We zijn klaar met opruimen. Het was een geslaagde dag, een prachtige manier om het tienjarige bestaan van CD&V te vieren. Dankjewel aan iedereen die samen met mij hart en ziel in dit feest gestoken hebben!

 

Labels: Bercy Slegers Zeven op Zeven

Reacties (1)

Williamtog Dinsdag 21 juni 2016, 00:10 Meld misbruik

Fantastic post.Really looking forward to read more. Will read on... Bissell

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be