Direct naar de inhoud

Het weekboek van Tom Vandeput - kersvers schepen van Hasselt

Zeven op Zeven

Een nieuw jaar, een nieuwe job.
Op 1 januari 2011 werd ik schepen van Openbare Werken, Gebouwen, Nutsvoorzieningen, Groen- en Reinigingsdiensten. Deze wissel stond al op de agenda sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Toen behaalde ik een resultaat dat toeliet om wat verjonging in ons stadsbestuur te brengen. Met mijn 27 jaar ben ik momenteel de jongste schepen van Hasselt.

Mijn werkweek begint met een vast overleg met de technische uitvoeringsdiensten.
Zo blijf ik een overzicht bewaren van de lopende werken. Het is bewonderenswaardig hoe “de mannen van de stad” dag in dag uit zorgen voor propere wijken, mooi verlichte straten, tevreden Hasselaren,…

Openbare werken nemen steeds een lange tijd in beslag. Het vergt veel inspanning van de arbeiders om alles vlot af te werken. Het vraagt ook erg veel geduld van de buurtbewoners die dagelijks geconfronteerd worden met de lasten die zulke werken met zich meebrengen. Uiteraard worden de bewoners op voorhand ge├»nformeerd over wat er staat te gebeuren maar dan staat niet iedereen stil bij wat dit concreet kan betekenen voor hun inrit, de toegankelijkheid naar hun woning, de veiligheid op de voetpaden, de gewijzigde verkeerssituatie,…

Het is voor mij een absolute meerwaarde om zulke moeilijkheden op voorhand te kunnen inschatten. Zo kunnen ze tijdig toegelicht worden aan de buurtbewoners. Dat vind ik belangrijk. Een goede communicatie kan misverstanden voorkomen.

Er staan nog heel wat nieuwjaarsrecepties genoteerd in mijn agenda. Aan de start van mijn nieuwe mandaat is het nuttig om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten. Vele mensen grijpen deze activiteiten aan om mij aan te spreken en te informeren over diverse dossiers.

Een aantal grote projecten volg ik dagelijks.
Al van bij het begin ben ik betrokken bij de heraanleg van de Hasseltse stationsomgeving als bestuurder van de gelijknamige vennootschap. Deze buurt verdient een nieuwe dynamiek. Met de bouw van het nieuwe justitiegebouw en de komst van vele nieuwe kantoren wordt dit een van de vele nieuwe toplocaties in Hasselt!
Samen met heel wat andere ontwikkelingen zal de nieuwe stationswijk een levendig en bruisend deel van de Limburgse hoofdstad worden.

Ook de ontwikkeling van de Blauwe Boulevard ligt me nauw aan het hart.
Het project rond de huidige kanaalkom, waar het water van de Demer samenkomt met het stadscentrum en de woonwijken belooft te evolueren naar een boeiend nieuw stadskwartier.

Er liggen dus nog heel wat plannen klaar om uit te voeren en dat maakt deze job zo boeiend; in de praktijk mooie projecten mogen realiseren die Hasselt mooier maken voor haar bewoners!


Tom Vandeput
tom.vandeput@hasselt.be
www.werken.hasselt.be

Labels: Bercy Slegers Zeven op Zeven

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be