Direct naar de inhoud

Peter Timmermans ( internationaal secretaris JONGCD&V) : "Passie, een drijfveer als geen ander."

Zeven op Zeven

Peter Timmermans werkt als kabinetsmedewerker op het kabinet van Vlaams Minister Hilde Crevits, volgt de politieke academie 2.0 en is Internationaal Secretaris van JONGCD&V. Hij woont in Brussel, het politiek centrum van de Europese Unie. Hij laat ons eens even meelezen in zijn gedachten.

Passie, een drijfveer als geen ander.


Boeiend is een woord dat de lading onmogelijk kan dekken. Een hunkering, een verlangen om er iets van te maken. De wereld te verkennen, de maatschappij te veranderen en klaarstaan voor de toekomst. Het is maar een greep van de dingen die in mijn hoofd opkomen als ik probeer te beschrijven waarom ik reeds jarenlang gedreven actief ben binnen de christendemocratische politiek.

Het kabinet

Sinds enkele jaren is het mij een genoegen om op een kabinet te kunnen werken. Hierdoor heb ik de kans gekregen om me verder te ontplooien, door te zetten en omringd te zijn met experts van allerlei klasse. Een kabinet is vallen en opstaan. Alles is hier enorm intens. Vriendschapsbanden worden hier nog echt gesmeed die de tand des tijds zeer zeker zullen weerstaan.

Samen sterk


Alles wat ik bereik, zou ik nooit kunnen verwezenlijken mocht ik volledig alleen staan. De positieve resultaten zijn het gevolg een zeer goed functionerend team; ik mag rekenen op de gedreven werkgroep internationaal van JONGCD&V en rapporteren aan een sterk nationaal bureau met een toekomstvisie, dat ook veeleisend is en waarvan de nationale jongerenvoorzitter altijd bereikbaar is.

EPP – YEPP


In samenwerking met de EPP (European People's Party) zal in Marseille te France op 8 11 december 2011 een YEPP (Youth of the European People’s Party) congres doorgaan. Dit congres wordt gehost door onze Franse vrienden van Jeunes Populaire, beter bekend als de jongerenpartij van het UMP, welke de partij is van Nicolas Sarkozy. Het thema – hoe kan het ook anders – is ‘European Economy: Governance & Main Challenges’. Brandend actueel dus.

Bondskanselier Merkel gaf op het YEPP congres in Berlijn van 12-15 mei 2011 mee dat elke lidstaat zelf verantwoordelijkheid draagt voor een gezond economisch beleid binnen die lidstaat en daarin ook de kans moet krijgen om verder te groeien.

Een uitspraak van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble bracht me ook al veel inzicht. Hij zei namelijk dat de economische unie vooraf gaat aan de politieke unie, maar dat ze zeker moet leiden naar de politieke unie. Hij gaf aldus aan dat de Euro en onze Europese Unie verbonden zijn en in elkaar voortvloeien. De slaagkansen van elk zijn aan elkaar verbonden!

Als wens kan ik hier enkel afsluiten met de woorden, naar het boek van onze EVP-voorzitter, Wilfried Martens: Luctor et Emergo!
 

Labels: Bercy Slegers Zeven op Zeven

Reageer

Uw e-mailadres wordt nooit publiek gemaakt.
Reacties met reclame, spam of scheldpartijen worden verwijderd. Gelieve enkel te reageren op dit onderwerp, gebruik voor algemene vragen onze contactpagina.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be