Direct naar de inhoud

Carl Devlies

Klik op één van de foto's om te vergroten.

Persoonlijke gegevens

Naam
Carl Devlies
Geboortedatum
23/1/1953
Geboorteplaats
Amsterdam

Contactinformatie

Adres
Bondgenotenlaan 132
3000 Leuven
E-mailadres
carl.devlies@devlies.fed.be
Website
http://www.carldevlies.be

Mandaten

Volksvertegenwoordiger - Kamer

Thema's

Over Carl Devlies

Carl Devlies was van mei 2003 tot maart 2008 een bijzonder actief kamerlid, vooral gespecialiseerd in begroting en financiën.

Ook nam hij regelmatig deel aan de bijeenkomsten van de commissie mobiliteit voor de verdediging van de streekbelangen. Zo is hij een pleitbezorger van betere treinverbindingen in de regio en van een integratie van het station van Leuven in het internationale reizigersverkeer. In de jaren ’90 ijverde hij overigens met succes voor een rechtstreekse treinverbinding tussen Leuven en de luchthaven van Zaventem.

In de aanloop van de verkiezingen 2007 publiceerden de kranten De Standaard – Het Nieuwsblad en De Morgen een beoordeling van alle uittredende kamerleden en senatoren. Voor Carl Devlies leverde dit het volgende resultaat op :

De Standaard gaf Carl Devlies een beoordeling van 8/10, wat hem een tweede plaats opleverde juist na Tony Van Parys. De krant becijferde dat hij 518 mondelinge vragen stelde, 207 schriftelijke vragen stelde, 175 tussenkomsten deed, 45 interpellaties deed en 41 wetsvoorstellen heeft neergelegd.

Zijn rapport zag er zo uit :

  • Agendasetting : “hij stelde met succes de financiële flaters aan de kaak”
  • Dossierkennis : “goed”
  • Communicatie : “goed”
  • Oordeel van de fractieleider : “Carl is een geboren parlementslid”

De Morgen gaf Carl Devlies "uitstekend" als eindbeoordeling. De krant formuleerde het zo : “Leek eerst weggeblazen te worden door het jonge geweld in de fractie, maar reed rustig zijn eigen koers. Gaf de oppositiekritiek op de begroting en op financiën de geloofwaardigheid die bij De Crem en Bogaert soms ontbrak. Speelt in op het imago van de wat grijze degelijkheid, die sinds de opgang van Yves Leterme opnieuw in trek is. Als CD&V straks een financieel departement versiert, staat Devlies helemaal bovenaan de shortlist. Terecht, vinden zelfs zijn tegenstanders.”

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be