Direct naar de inhoud

Thema: Communicatie en Media

Communicatie en Media

Wijs mediabeleid

CD&V ijvert voor een transparante mediawereld, zodat ouders en kinderen beter uitgerust zijn om verantwoord, kritisch, veilig en bewust met games, internet en andere media om te gaan in een complexe, veranderlijke en gemediatiseerde samenleving.

Transparant VRT-budget

Al jaren eist CD&V meer duidelijkheid over de besteding van het budget van de openbare omroep. De VRT werkt met belastinggeld en dus heeft elke Vlaming het recht om te weten of dat geld wel goed besteed wordt. Ook Europa vraagt duidelijkheid om te vermijden dat een teveel aan overheidssubsidies het gevoelige evenwicht in de mediasector zou verstoren.

 

Actua rond Communicatie en Media

Noodoproep per sms wordt mogelijk

Het wetsvoorstel van CD&V kamerlid Jef Van den Bergh dat het moet mogelijk maken noodoproepen per sms te versturen, werd vandaag goedgekeurd in de commissie Infrastructuur van de Kamer. "Ik ben er mij van bewust dat in noodsituaties een telefoongesprek een beter communicatiemiddel is dan een sms-je. Maar voor minstens 400.000 Belgen is telefoneren naar de nooddiensten geen optie. Daar komt nu eindelijk verandering in. Minister van Quickenborne heeft het al vaak aangekondigd, maar het parlement doet het.” Lees meer…

datum: dinsdag 5 juli 2011 reacties: 0 mensen: Jef Van den Bergh thema's: Communicatie en Media beleidsniveau: Federaal

Minister-president Peeters investeert 2,5 miljoen euro in mediaprojecten voor sensibilisering ondernemerschap

Minister-president Peeters heeft vandaag met 7 productiehuizen een overeenkomst ondertekend voor een aantal mediaprojecten om de positieve beeldvorming rond ondernemerschap bij het grote publiek te stimuleren.

Deze projecten kaderen in het engagement dat de Vlaamse regering heeft genomen om in het kader van ViA een sterkere ondernemerscultuur tot stand te brengen. Op 30 maart 2010 lanceerde minister-president Kris Peeters dan ook een oproep naar de media om het grote publiek te sensibiliseren rond positieve beeldvorming over ondernemerschap.Er werden in totaal 14 voorstellen ingediend, voor 8 ervan werd vandaag een overeenkomst ondertekend.

Lees meer…

datum: maandag 30 mei 2011 reacties: 0 mensen: Kris Peeters thema's: Communicatie en Media

Prijssimulator telecomsector nog niet op punt

Heeft u al eens geprobeerd om de tariefformules van gsm-operatoren te vergelijken? Wat is voor u het interessantste aanbod op de internetmarkt? Voor deze vragen voorziet de wet sinds 2005 een handig instrument: de website www.bestetarief.be. Tegenwoordig worden de goedkoopste tarieven echter in 'pakketvorm' aangeboden, waarbij u één abonnement afsluit voor al uw communicatiemiddelen. Daarom beloofde minister van Quickenborne een extra toepassing aan de site toe te voegen die toelaat om gecombineerde tarieven te vergelijken. Zo'n module had normaal gezien eind 2009 online moeten staan, maar dat is nog steeds niet het geval.

CD&V-kamerlid Jef Van den Bergh kaartte het probleem aan en kreeg van de minister te horen dat deze toepassing nu in een “eindfase” zit en binnen enkele weken online zal verschijnen.

Lees meer…

datum: vrijdag 6 mei 2011 reacties: 3 mensen: Jef Van den Bergh thema's: Communicatie en Media beleidsniveau: Federaal

Geen discriminatie van internetverkeer

CD&V volksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh heeft een wetsvoorstel klaar dat het principe van een open en neutraal internet verankert. Het basisingrediënt is een maximale transparantie over de manier waarop het internetverkeer beheerd en gestuurd wordt.

Lees meer…

datum: dinsdag 8 februari 2011 reacties: 2 mensen: Jef Van den Bergh thema's: Communicatie en Media beleidsniveau: Federaal

Vlaamse Regering betreurt aangekondigde stakingsacties VRT vakbonden

De Vlaamse Regering betreurt dat de VRT vakbonden stakingsacties aankondigen. De stakingsacties van de VRT vakbonden werden gisteren in een mededeling aan de personeelsleden van de VRT overgemaakt. Lees meer…

datum: donderdag 3 juni 2010 reacties: 0 mensen: Kris Peeters thema's: Communicatie en Media, Werk beleidsniveau: Vlaams

Alle actuele items rond Communicatie en Media

Onze mensen met Communicatie en Media als thema

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be