Direct naar de inhoud

Jo Vandeurzen

Klik op één van de foto's om te vergroten.

Persoonlijke gegevens

Naam
Jo Vandeurzen
Geboortedatum
2/6/1958
Gezin
Gehuwd, 3 kinderen

Contactinformatie

Adres
Wetstraat 12
1000 Brussel
Website
http://www.jovandeurzen.be

Mandaten

Vlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Thema's

Over Jo Vandeurzen

Ik heb de stiel van samenwerken geleerd in Genk, waar ik 6 jaar lokaal partijvoorzitter en nadien 4 jaar OCMW-voorzitter was. Naar mensen luisteren en samen ploeg vormen: dat heb ik daar geleerd.

In 1993 volgde ik Luc Dhoore op als parlementslid in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Daar heb ik me jaren verdiept in dossiers van Volksgezondheid en Justitie.

In 2001 werd ik gevraagd om secretaris-generaal te worden van de CD&V en drie jaar later werd ik verkozen tot nationaal partijvoorzitter.

Na de verkiezingen van 10 juni 2007 volgden lange onderhandelingen. Uiteindelijk werd ik minister van Justitie, van Institutionele hervormingen en vice-premier in de regering Leterme.

Op 19 december 2008 nam ik ontslag omdat ik van oordeel was niet meer verder te kunnen werken aan de noodzakelijke hervormingen binnen justitie nu mijn integriteit in twijfel werd getrokken. Ik werd toen terug kamerlid.

Na een mooi resultaat bij de Vlaamse verkiezingen van 2009 werd ik minister in de Vlaamse Regering bevoegd voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

© CD&V  —  Wetstraat 89, 1040 Brussel  —  tel: 02 238 38 11  —  info@cdenv.be